genealogiewerkbalk

Akte Inspirator

Akte Inspirator vervangt de nieuwe tab in uw browser met een willekeurige historische akte ter inspiratie met genealogische zoekfuncties.


Elke keer als u een nieuw tabblad in uw browser (Chrome, Firefox of Edge) opent zult u verrast worden met een scan van een historische akte. Dit kan een willekeurige akte zijn of een akte waar een bepaalde door u ingestelde naam op voorkomt. Zo wordt elk nieuw tabblad een inspiratie voor verder onderzoek in Nederlandse archieven. Als startpunt kan de bronvermelding dienen die verschijnt als u de muis over het logo van het archief linksonder houdt. De bronvermelding leidt u naar de akte op Open Archieven.

Het zoekvenster verschijnt als u klikt op het logo van de Genealogie Werkbalk (rechtsboven). Nogmaals klikken en het zoekvenster klapt weer in. U kunt zoeken op familienaam in genealogische bronnen op familienaam, zoeken naar scans bij FamilySearch en zoeken naar archiefinstellingen op (plaats)naam.

Via de opties van deze extensie kunt u instellen dat er aktes van een bepaalde familienaam (of familienamen) getoond worden.


Gratis browsertoevoeging voor genealogen

De Akte Inspirator is beschikbaar voor Chrome, Firefox en Edge. Klik op het logo van de browser waar u de Akte Inspirator in wilt installeren:

Chrome logo Firefox logo Chrome logo