genealogiewerkbalk

Nieuws » Akte Inspirator vernieuwd

De Akte Inspirator is een gratis uitbreiding voor uw Chrome browser die u eenvoudig kunt installeren vanuit de officiële Chrome Web Store van Google. Wanneer de Akte Inspirator is geïnstalleerd zult u bij het openen van een nieuw tabblad niet een saaie witte pagina zien, maar een mooie historische scan!

Op het nieuwe tabblad ziet u rechtsboven ook het logo van de Genealogie Werkbalk. Als u hier op klikt opent er een krachtig zoekscherm waar u direct een drietal handige zoekfuncties tot uw beschikking heeft.

Zoekfuncties van de Genealogie Werkbalk binnen de Akte Inspirator

Zoek in genealogische bronnen

Veel genealogische bronnen, zoals archieven en websites als Delpher en Stamboomzoeker, bieden op hun website een zoekfunctie aan. Met Zoek in bronnen komt u direct op deze zoekpagina's met uw zoekvraag.

Kies een genealogische bron uit de uitklaplijst, geef een naam op en klik op de Zoeken knop. U zult dan naar de zoekresultaten pagina van de door u gekozen bron worden gebracht.

Zoek naar scans bij FamilySearch

Vind u het lastig om de door de Mormonen beschikbaar gestelde scans van burgerlijke stand, DTB, bevolkings­register en dergelijke te vinden? De Zoek naar scans functie brengt u naar de juiste pagina op FamilySearch op basis van de door u gekozen plaats, brontype en eventueel jaartal of periode.

Zoek naar archieven

Niet alle bronnen zijn digitaal beschikbaar, de gang naar het archief blijft noodzakelijk (gelukkig maar...). Met Zoek naar archieven vindt u, op basis van de plaatsnaam of werkings­gebied (dus van welke plaats een archief materiaal heeft) informatie over het archief, waaronder adresgegevens en website.

Installeer de Akte Inspirator
in uw Chrome browser

Creative Commons Licentie24 november 2018 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws

Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief van de Genealogie Werkbalk zodat u niets over deze service