genealogiewerkbalk

Nieuws » Haal het beste uit de Genealogie Werkbalk

Open Archieven opgenomen in lijst van doorzoekbare bronnen

De hoofdfunctie van de Genealogie Werkbalk is om snel en eenvoudig in de zoekfunctie te komen van genealogische bronnen op Internet. De lijst met genealogische bronnen wordt automatisch up-to-date gehouden en nieuwe, relevante bronnen worden toegevoegd.

Open ArchievenDe nieuwste toevoeging is Open Archieven. Met Open Archieven doorzoekt u eenvoudig de genealogische gegevens van diverse archieven en individuele onderzoekers. De zoekresultaten leiden naar akten bij archieven en in veel gevallen ook scans (bij archieven, FamilySearch of Van Papier Naar Digitaal). Open Archieven biedt een monitor functie die u een notificatie stuurt als er nieuwe zoekresultaten zijn, waarna deze in PDF en GEDCOM formaat gedownload kunnen worden.

FamilySearch catalogus doorzoeken

FamilySearchDe Genealogie Werkbalk voor Internet Explorer en Firefox heeft er een knop bijgekregen die leidt naar de FamilySearch collectie zoeken pagina op de website van de Genealogie Werkbalk. Via deze zoekfunctie kunt u het Nederlandse deel van de door FamilySearch gescande collecties doorzoeken. Het beantwoordt bijvoorbeeld de vraag: heeft FamilySearch scans van huwelijksakten uit Terneuzen van 1820? Zo ja, dan worden links getoond die direct leiden naar de scans bij FamilySearch.

Uiteraard kunt u de FamilySearch collectie zoeken pagina los van de Genealogie Werkbalk gebruiken. Deze zoekfunctie is een 'bijproduct' van de Scans zoeken service van Genealogie Online, die op basis van uw genealogische gegevens suggesties geeft naar online scans bij archieven en ook FamilySearch.

Nieuwe versie Chrome

Waar Firefox en Internet Explorer werkbalken heeft, heeft de webbrowser Chrome deze niet. Maar dit betekent niet dat Chrome gebruikers het zonder de Genealogie Werkbalk hoeven te stellen. Via de Chrome Web Store kunt u de gratis Genealogie Werkbalk installeren. In Chrome komt dan naast de adresbalk een ikoontje van de Genealogie Werkbalk. Wanneer je hier op klikt opent er het volgende scherm die toegang geeft tot onder andere de zoekfunctie. Hieronder een animatie van de mogelijkheden.

Genealogie Werkbalk Chrome

Tabbladen onder de zoekfunctie geven links naar genealogisch nieuws, nieuwe genealogische websites, publicaties en hulpmiddelen. Bij hulpmiddelen vindt u onder andere een link naar de hierboven genoemde FamilySearch collectie zoeken pagina en de Kalender omzetter.

De Kalender omzetter is een hulpmiddel op de Genealogie Online website om een datum 'om te rekenen' in een andere kalenders zoals de Juliaanse, Frans Republikaanse en Joodse kalender. Dit gratis hulpmiddel is beschikbaar in meerdere talen en werkt zowel op uw PC als op tablet en smartphone.

Genealogie Werkbalk MobielMobiele versie

Wilt u de Genealogie Werkbalk ook op uw smartphone of tablet gebruiken? Open dan https://www.genealogiewerkbalk.nl/mobiel/ op uw apparaat. Deze versie van de Genealogie Werkbalk (hiernaast een animatie van de schermen) heeft ook een tabblad archieven waarmee u de adressen/openingstijden/website adressen van archiefinstellingen kunt opzoeken.

Ook de mobiele versie heeft een sectie met links naar genealogisch nieuws, nieuwe genealogische websites en publicaties. Specifiek voor de mobiele versie is de Twitter sectie, hier worden tweets over genealogie, van archieven en van genealogen getoond.

Wilt u deze webtoepassing ook als ikoontje op uw apparaat?


Creative Commons Licentie13 mei 2014 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws

Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief zodat u niets mist!