genealogiewerkbalk

Nieuws » De Akte Inspirator

Speciaal voor gebruikers van de Chrome webbrowser is er nu een nieuwe mogelijkheid om de zoekfunctie van de Genealogie Werkbalk dichtbij te hebben en tegelijkertijd geïnspireerd te worden door fraaie scans van een historische akten.

De Akte Inspirator is een gratis uitbreiding op uw Chrome browser die u eenvoudig kunt installeren vanuit de Chrome Web Store. Wanneer de Akte Inspirator is geïnstalleerd zult u bij het openen van een nieuw tabblad niet een saaie witte pagina zien, maar een mooie scan!Linksonder op het nieuwe tabblad staat het logo van de archiefinstelling waar de akte vandaan komt. Wanneer u met de muis hierover heen gaat verschijnt de bronvermelding. Wanneer u op het logo klikt wordt u naar Open Archieven geleid waar de akte gegevens worden getoond.

Rechtsboven op het nieuwe tabblad ziet u het logo van de Genealogie Werkbalk. Als u hier op klikt verschijnt het zoekvenster waarmee u diverse genealogische bronnen op familienaam kunt zoeken.U hoeft natuurlijk op het nieuw geopende tabblad niets te doen, u kunt in de adresbalk een adres intypen of een favoriete website aanklikken. Maar zeg nu zelf, zo'n historische akte is toch veel mooier dan een witte bladzijde? Installeer de Akte Inspirator nu!

Creative Commons Licentie18 januari 2017 | permanente link naar dit bericht


Ander nieuws

Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief van de Genealogie Werkbalk zodat u niets over deze service